Att göra

Barn och familjeaktiviteter 

Paddla kajak, cykla mountainbike, vandra på fina vandringsleder eller ta en runda på golfbanan är bara några exempel på aktiviteter som finns att göra i Götene och Lidköpings området.
Läs mer här
Läckö-Kinnekulle är en plats full av roliga saker för barnfamiljen och alla unga besökare. Låt dig inspireras inför eller under din vistelse.
Läs mer här

Biosfärleden

Biosfärleden - vandring i ett fantastiskt natur- och kulturlandskap

Biosfärleden går längs Vänerns sydöstra kust mellan Mariestad och Läckö Slott. Här finns ett vackert och varierande landskap där du får uppleva historiska platser, mysiga stadskärnor, caféer, restauranger och milslånga vyer över den glittrande Vänerskärgården.

Biosfärleden är en 138 km naturnära vandringsledmed bra möjligheter att bygga upp vandringen utifrån just dina behov. Utgå gärna från våra föreslagna etapper. Oavsett om du väljer att göra kortare dagsutflykter eller att vandra längre sträckor så finns det många sevärdheter och mycket att utforska här. Unescos utnämning till ett av världensbiosfärområden innebär att området ska fokusera på hållbar utveckling. Det sker genom lokal samverkan, långsiktig samhällsutveckling och bevarande av den  biologiska mångfalden.

Här hittar du tips och mer inspiration inför dinvandring: biosfarleden

Sista-Milen-Bilen/Elbil

Tanken med Sista-milen-bilen är att kunna ta sig den sista biten dit kollektivtrafiken inte når. Läs mer här

Upplev den Skaraborgska landsbygden i elbil!
Läs mer och boka här

Golf - Pay´n Play  

Varmt välkommen till Pay and Play i Filsbäck, strax utanför Lidköping. En 12-hålsbana där alla får spela och träna då det inte finns något krav på grönt kort.
Läs mer här

Kinnekulle

Natur, Kultur, Historia och Aktiviteter 
Den som en gång besökt Kinnekulle kommer gärna tillbaka. För här finns många upplevelser under alla årstider. Redan när Carl von Linné besökte detta 306 meter höga platåberg på 1700-talet berömde han det och kalladre Kinnekulle ”en plats bland de märkvärdigaste i riket”.
Läs mer här

Kållandsö

Vänerns pärla med fiskehamn, Läckö Slott, vandringsleder och vattenupplevelser
Strax utanför Lidköping ligger Kållandsö. Ön som är Vänerns näst största är en riktig pärla med flera besöksmål av varierande karaktär.
Läs mer här

LUI Interiör - Inredningsbutik

Inredningsbutik med känsla som ligger vid Framnäs City.
Läs mer här

Läckö Slott

Läckö slott ligger på Kållandsö. Slottet är beläget på en udde i Ekens Skärgård i Vänern och är ett minne från Sveriges stormaktstid. Det tillhörde under medeltiden skarabiskoparna och lämnades 1615 som grevskap åt släkten De la Gardie, men indrogs 1681 till kronan.
Läs mer här

Motorstadion - Gokart

Gokart i Lidköping
Motorsportarenan i Lidköping har gokart, folkrace, drifting, miniracing, traktorpulling, motorcross och enduro.
Uthyrning bedrivs dock bara på gokartbanan. Gokartbanan håller mycket hög internationell klass och är klassad som en av de främsta banorna i världen. Den är 1250m lång och 8-10m bred vilket gör den till Sveriges längsta bana. 
Läs mer här

Rörstrand - museum och butik

I 294 år har Rörstrands porslinsfabrik legat i frontlinjen för keramisk funktion och skönhet. Fabriken med R-stämpeln tillverkade allt från praktkeramik till pottor och folkkära klassiker. Tusentals arbetsliv och en stab av konstnärer gav Rörstrand en position som keramisk kronjuvel med ett produktflöde av fajanser, jugend, vackrare vardagsvara, Swedish Grace, popkeramik, murriga serviser och konstgods.
Läs mer här

Vänermuseet

Vänermuseet har sitt ursprung i Lidköpings Hantverksmuseum som öppnades 1918 i rådhuset på Nya stadens torg, på initiativ av Lidköpings Industri- och hantverksförening. 1965 blev museet kommunalt och flyttade till Orionhuset vid torget. 1980 flyttade det vidare in i gamla flickskolans lokaler på Mellbygatan.
och finns idag i Framnäs intill Vänerns strand.
Läs mer här

Evenemangskalender

Vad händer i Lidköping...läs mer här

Turistmagasinet

Turistmagasinet ger dig information om Lidköping med omnejd 

Klicka här för att läsa magasinet
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.